قزوین–به گزارش خبرگزاری بسیج: در ادامه برنامههای حمایتی از صنایع استان، محمد نوذری، استاندار قزوین، از کارخانه گروه صنعتی پرشین فولاد واقع در شهرک صنعتی حیدریه، بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان بازدید کرد.
این کارخانه در سال ۱۳۶۵ راهاندازی شده و از تولیدکنندگان برجسته انواع میلگرد شامل میلگردهای ۱۰، ۱۴، ۱۶، ۱۸، ۲۰، ۲۲، ۲۵، آجدار و کلاف در کشور به شمار میرود.
در حاشیه این بازدید، مهندس نصرالهی، مدیرعامل گروه صنعتی پرشین فولاد، در گفتوگو با خبرنگار بسیج، وی با انتقاد از سیاستهای دولت عراق در قبال صادرات ایران گفت: دولت عراق بابت صادرات هر تن میلگرد از ایران ۱۲۰ دلار تعرفه دریافت میکند، در حالی که برای صادرات شمش هیچگونه تعرفهای لحاظ نمیشود. این سیاست ناعادلانه موجب شده میلگرد ایران با قیمت تمامشده بالا و سود حداقلی صادر شود،در حالی که میلگرد تولیدی ایران با قیمت ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان در داخل عرضه میشود.
نصرالهی بیان کرد ،در شرایطی که ارزش صادراتی هر تن میلگرد نهایتاً به ۴۶۰ دلار میرسد، دولت عراق تعرفهای ۱۲۰ دلاری برای واردات این محصول از ایران وضع کرده است.
علاوه بر این، صادرکنندگان موظف هستند ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ ۷۰ هزار تومان به دولت تحویل دهند.
از سوی دیگر، هزینههای تولید در داخل کشور نیز با افزایش قابل توجهی روبهرو شده است؛ به طوری که قیمت برق برای واحدهای صنعتی ۶ برابر و قیمت گاز ۵ برابر شده است. در چنین شرایطی، فعالان صنعت فولاد این پرسش اساسی را مطرح میکنند که چرا باید ارز حاصل از صادرات را با نرخی نازل به دولت تحویل داد، در حالی که هزینهها به شکل تصاعدی افزایش یافتهاند.
صادرکنندگان خواستار بازنگری در سیاستهای ارزی و تعرفهای هستند تا صنعت فولاد ایران بتواند در بازارهای جهانی همچنان حضور مؤثر داشته باشد.
وی با اشاره به اشتغال ۳۳۲ نفر در این مجموعه، اظهار داشت: گروه صنعتی پرشین فولاد طی چهار سال گذشته به عنوان صادرکننده اول استان شناخته شده و اگرچه در گذشته مقصد اصلی صادرات ما کشور عراق بود، اما با توجه به تعرفههای سنگین این کشور، اکنون صادرات به امارات انجام و از آنجا به کشورهای عمان، عربستان، میانمار، ازبکستان و ویتنام ارسال میشود.
نصرالهی همچنین از چالشهای پیشروی تولید گفت و افزود: به دلیل قطعی برق و گاز، میزان تولید ما در سال گذشته از ظرفیت اسمی ۳۵۰ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن کاهش یافت که این موضوع باعث ضرری معادل ۶۴ میلیارد تومان شد. این در حالی است که مساحت کارخانه ۴۰ هکتار و ۱۷۴ هزار مترمربع فضای سرپوشیده دارد.
مدیرعامل گروه صنعتی پرشین فولاد همچنین درباره موضوع نیروگاه خورشیدی گفت: با توجه به نیاز برق این صنعت، نیروگاه خورشیدی نمیتواند پاسخگوی نیاز ما باشد. حتی در بهترین شرایط، فقط پنج ساعت از روز برق تولید میکند و هزینه احداث نیروگاه خورشیدی در زمین ۱۵ هکتاری بین ۲۶۰ تا ۲۹۰ میلیارد تومان برآورد شده که با تسهیلات ۲۸ درصدی بانکها، توجیه اقتصادی ندارد.
وی ادامه داد: صنعت فولاد یا باید صددرصد فعال باشد یا خاموش، و کاهش ۴۰ درصدی برق عملاً به معنای توقف کامل تولید است. استفاده از ژنراتور نیز به دلیل محدودیت تأمین سوخت، با چالشهای تعزیراتی مواجه میشود.
در خصوص اقدامات زیستمحیطی نیز نصرالهی گفت: هفت هزار مترمربع فضای سبز در کارخانه احداث شده که آبیاری آن از طریق تصفیه فاضلاب انسانی صورت میگیرد. همچنین آب مصرفشده در چرخه تولید بازگشت داده میشود و هیچگونه ضایعات غیرقابل استفاده در فرآیند تولید فولاد وجود ندارد. این تجربه میتواند به عنوان الگویی موفق در صنعت فولاد مطرح شود.
مدیرعامل پرشین فولاد در پایان ضمن اشاره به ثبات نیروی انسانی در مجموعه گفت: علیرغم مشکلات، هیچگونه تعدیل نیرویی نداشتهایم و در روزهای بیبرقی با برنامهریزی دقیق، آموزشها و تعمیرات دورهای را انجام دادیم تا از زمان استفاده حداکثری شود.
انتهای پیام/۱۰۱۵